• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه نان خامه ای

 

علت پف نکردن نان خامه ای

اگر نان خامه‌ای که درست کردید پف نکرده و داخل آن به شکر خمیری است و خوب پخته نشده احتمالا هنگام حرارت دادن خمیر روی گاز آب موجود در آن کاملا تبخیر نشده است. آب خمیر بعد از حرارت دادن روی گاز باید کاملا تبخیر شده و وسط ظرف جمع شود. همچنین پخت نان خامه‌ای در فر دو مرحله دارد. در مرحله اول نان خامه‌ای ها را برای 15 دقیقه درون فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد 15 دقیقه درجه فر را 175 درجه سانتیگراد کنید و بگذارید برای 10 الی 15 دقیقه دیگر بپزد و رنگ نان خامه‌ای طلایی شود.

 

نکات طرز تهیه نان خامه ای

حین اضافه کردن تخم مرغ مرتب خمیر را با همزن هم بزنید. وقتی که خمیر یکدست شد و کمی حالت چسبناک به خودش گرفت و نه خیلی سفت بود و نه خیلی شل و وارفته، وانیل و بیکینگ پودر را به خمیر اضافه کنید. فاصله بین نان خامه‌ای‌ها درون سینی فر نباید کم باشد چون نان خامه‌ای پف می‌کند و باید جای کافی داشته باشد. بعد از بیرون آوردن نان خامه‌ای از فر ته آن‌ها را سریع سوراخ کنید یا کمی برش بزنید و اجازه دهید سرد شوند و سپس داخل آن‌ها را با خامه فرم گرفته پر کنید. می‌توانید روی نان خامه‌ای با کمی شکلات تخته‌ای آب شده هم تزیین کنید.

طرز تهیه نان خامه ای

نان خامه‌ای (به انگلیسی: Profiterole) یک شیرینی تر پرطرفدار است که با مواد ساده و در دسترس درست می‌شود. خمیر  نان خامه ای به شکل توپ شکل داد می‌شود و داخل آن از خامه فرم گرفته، کرم کاستارد و بستنی پر می‌شود.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 35 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 5 دقیقه
  • تعداد 8 نفر

 

مواد لازم

  • 400 گرم آب
  • 100 گرم کره یا روغن جامد
  • 7 عدد تخم مرغ
  • ¼ قاشق چایخوری وانیل
  • ¼ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • ¼ قاشق چایخوری نمک
  • 250 گرم آرد
  • خامه فرم گرفته به مقدار لازم
  • 2 قاشق غذاخوری شکر

دستور العمل‌

  • آب را درون قابلمه‌ای مناسب بریزید و روی حرارت بگذارید.
  • کره و شکر و نمک را به آب اضافه کنید.
  • وقتی که آب به جوش آمد آرد را به یکباره به آن اضافه کنید.
  • مخلوط را برای 5 الی 6 دقیقه روی حرارت هم بزنید تا آب آن کاملا تبخیر شود و خمیر از ظرف جدا شود.
  • سپس خمیر را از روی حرارت بردارید و بگذارید کاملا خنک شود.
  • بعد از خنک شدن خمیر، آن را با همزن مخلوط کنید و تخم مرغ‌ها را یکی یکی به آن اضافه کنید. بعد از اضافه کردن هر تخم مرغ برای 1 الی دو دقیقه خمیر را هم بزنید.
  • بیکینگ پودر و وانیل را هم همراه تخم مرغ‌ها به خمیر اضافه کنید و مخلوط کنید. خمیر باید به غلظتی باشد که به راحتی از قیف و ماسوره بیرون بیاید.
  • فر را از 15 دقیقه قبل با دمای 200 درجه سانتیگراد گرم کنید. کف سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و با چند قطره روغن چرب کنید.
  • برای شکل دادن خمیر نان خامه ای می‌توانید از ماسوره ساده یا شکوفه استفاده کنید.
  • نان خامه‌ای ها را برای 15 دقیقه درون فر با دمای 200 درجه سانتیگراد قرار دهید. بعد 15 دقیقه درجه فر را 175 درجه سانتیگراد کنید و بگذارید برای 10 الی 15 دقیقه دیگر بپزد و رنگ نان خامه‌ای طلایی شود.
  • بعد از پخت نان‌ها داخل آن را با خامه فرم گرفته پر کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com