• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه نان برنجی

 

نکات دستور پخت نان برنجی یا شیرینی برنجی

طرز تهیه خمیر نان برنجی از جهاتی به خمیر شیرینی نخودچی شباهت داد. خمیر این شیرینی بسیار لطیف است و باید با دست ورز داده شود. اگر بعد از ورز دادن خمیر با دست دیدید خمیر به انسجام لازم نمی‌رسد و تکه تکه می‌شود کمی روغن به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسد. برای تزیین این شیرینی می‌توانید با استفاده از چاقو یا کاترهای کوچک شیرینی پزی روی آن طرح ایجاد کنید و با پودر خرفه یا پودر پسته تزیین کنید. این شیرینی معمولا در دو رنگ سفید و زعفرانی درست می‌شوند.

به شیرینی برنجی سفید گلاب و به شیرینی برنجی زرد رنگ، کمی زعفران دم کرده اضافه می‌شود، البته دقت کنید که گلاب و زعفران نباید به مقدار زیاد به خمیر اضافه شود چون بافت خمیر را تغییر می‌دهند. حتما بعد از درآوردن شیرینی‌ها از فر بگذارید تا خنک شوند و بعد با استفاده چاقو یا پالت آنها را از سینی جدا کنید و داخل ظرف بچینید. برای درست کردن این شیرینی حتما باید از پودر قند استفاده کنید و نمی‌توانید شکر را جایگزین کنید. سعی کنید از آرد برنج مرغوب استفاده کنید و آرد برنج و پودر قند را قبل از استفاده الک کنید. این شیرینی به همراه شیرینی نارگیلی، شیرینی گردویی و شیرینی پفکی از شیرینی‌های محبوب عید نوروز است.

طرز تهیه نان برنجی

نان برنجی یا شیرینی برنجی یکی از شیرینی‌های سنتی ایران است و سوغات شهرهای کرمانشاه و قزوین است. برای تهیه این شیرینی خوشمزه از آرد برنج، روغن جامد، پودر قند، تخم مرغ و گلاب و هل استفاده می‌شود.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 20 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 20 دقیقه

 

 

مواد لازم

  • 250 گرم آرد برنج
  • 125 گرم روغن جامد
  • 120 گرم پودر قند
  • 1 عدد زرده تخم مرغ
  • ½ قاشق چایخوری پودر هل
  • 1 قاشق غذاخوری گلاب
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • پودر خرفه برای تزیین

دستور العمل‌

  • آرد برنج و پودر قند را قبل از شروع به کار الک کنید.
  • پودر قند و روغن را با همزن مخلوط کنید تا یکدست شوند و رنگ کرم روشن پیدا کنند و کمی هم پف کنند.
  • سپس زرده تخم مرغ را به مواد اضافه کنید و برای 2 الی 3 دقیقه مخلوط کنید.
  • سپس هل پودر شده را به مواد اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • در مرحله بعد آرد برنج را اضافه کنید و مخلوط کنید. وقتی آرد با مواد مخلوط شد باید خمیر را با دست یا با سری ورز دادن خمیر یا همان قلاب خمیر همزن به کار ادامه دهید.
  • خمیر را باید تا جایی هم بزنید که انسجام پیدا کند و حالت پودری نداشته باشد.
  • اگر خمیر بعد از ورزن دادن با دست یا همزن باز هم انسجام لازم را نداشت کم کم روغن جامد به آن اضافه کنید و ورز دهید تا به انسجام لازم برسد.
  • یک گلوله کوچک از خمیر را بردارید و با دست آن را گرد کنید و کمی فشرده کنید. اگر اطراف خمیر ترک خورد باید هنوز به ورز دادن ادامه بدهید و خمیر آماده نیست.
  • نان برنجی معمولا در دو رنگ سفید و زعفرانی در قنادی‌ها آماده می‌شود.
  • اگر می‌خواهید دو رنگ شیرینی داشته باشید خمیر را بعد از آماده شدن به دو قسمت تقسیم کنید.
  • به یک قسمت از خمیر زعفران دم کرده اضافه کنید و به نیمی دیگر کمی گلاب. دقت داشته باشید که زعفران و گلاب در یک الی دو قاشق غذاخوری باید به خمیر اضافه شود چون ممکن است باعث شود خمیر شما نرم شود و انسجام خود را از دست بدهد.
  • خمیر را می‌توانید داخل یک سلفون بپیچید و برای 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  • بعد از درآوردن خمیر از یخچال دوباره باید برای چند دقیقه خمیر را ورز بدهید.
  • یک تکه کوچک از خمیر را بردارید و با دست‌تان خمیر را گرد کنید و کمی فشار بدهید تا سطح آن صاف شود.
  • با استفاده از کاترهای کوچک شیرینی پزی روی شیرینی‌ها را طرح بیاندازید و با کمی پودر خرفه تزیین کنید.
  • روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را درون سینی بچینید.
  • فر را از یک ربع قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد روشن کنید و بگذارید گرم شود.
  • سینی فر را داخل فر بگذارید و اجازه دهید شیرینی ها برای 15 الی 20 دقیقه داخل فر بپزند.
  • زمانی که کمی شیرینی‌ها طلایی شدند، سینی را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید برای چند ساعت شیرینی‌ها در دمای اتاق بمانند تا کاملا خنک شوند.
  • اگر قبل از خنک شدن سعی کنید شیرینی‌ها را از روی کاغذ روغنی جدا کنید ممکن است شیرینی‌ها خرد شوند.
  • با کمک یک چاقو یا پالت شیرینی پزی شیرینی‌ها را از روی سینی بردارید و در ظرف مورد نظر بچینید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com