• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه زولبیا

 

فوت و فن تهیه شیرینی زولبیا

در قنادی‌ها برای براق شدن شیرینی بامیه و زولبیا مقداری گلوکز به شهد آن اضافه می‌کنند، ولی برای درست کردن زولبیا و بامیه خانگی نیازی به گلوکز نیست. شهد زولبیا باید هنگامی که زولبیا را درون آن قرار می‌دهید ولرم باشد و زولبیا هم داغ باشد تا شهد را به خود جذب کند. مایه شیرینی زولبیا باید حتما 4 ساعت استراحت کند. اگر خمیر زولبیا سفت بود و از قیف به راحتی بیرون نیامد، می‌توانید چند قطره آب به آن اضافه کنید و مخلوط کنید تا رقیق‌تر شود.

می‌توانید کمی زعفران دم کرده به مایه زولبیا اضافه کنید تا خوشرنگ‌تر شود ولی همان مقدار زعفران درون شهد هم کفایت می‌کند. اگر قیف مخصوص زولبیا در اختیار ندارید می‌توانید از یک ظرف خالی سس کچاپ که شسته و تمیز است استفاده کنید. حتما زولبیا هنگام سرخ شدن باید درون روغن شناور باشد.

طرز تهیه زولبیا

زولبیا یکی از شیرینی‌های سنتی ایرانی است که بیشتر در ماه رمضان آماده می‌شود. این شیرینی که بافتی ترد دارد با نشاسته ذرت، ماست، زعفران، گلاب و شهد مخصوص تهیه می‌شود. معمولا برای تهیه شیرینی زولبیا بازاری از جوش شیرین استفاده می‌کنند، چون زمان برای استراحت دادن به مایه زولبیا ندارند و می‌خواهند زودتر مایه شیرینی به عمل بیاید، ولی شما در خانه می‌توانید بدون استفاده از جوش شیرین این زولبیا و بامیه خوشمزه و سالم تهیه کنید.
  • زمان آماده سازی 1 ساعت
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 40 دقیقه
  • تعداد 10 نفر

 

مواد لازم

  • 300 گرم نشاسته
  • 330 گرم ماست پرچرب
  • 1 قاشق چایخوری روغن مایع
  • ½ قاشق چایخوری بیکینگ پودر
  • روغن به میزان لازم

مواد لازم برای شهد زولبیا

  • 2 پیمانه شکر
  • 1 پیمانه آب
  • ½ پیمانه گلاب
  • زعفران دم کرده به میزان لازم
  • 1 قاشق چایخوری آبلیمو
  • 2 قطره اسانس هل

دستور العمل‌

  • در یک کاسه بزرگ نشاسته پودر شده را اضافه کنید.
  • ماست را قاشق قاشق به نشاسته اضافه کنید و مخلوط کنید تا ترکیبی صاف و یکدست داشته باشید. اگر همه ماست را به یکباره اضافه کنید ممکن است نشاسته گلوله گلوله شود.
  • بعد از صاف و یکدست شدن ترکیب ماست و نشاسته، 1 قاشق چایخوری روغن مایع و بیکینگ پودر را اضافه کنید و مخلوط کنید.
  • سپس روی کاسه را با سلفون بپوشانید و خمیر را برای 4 ساعت استراحت بدهید.
  • بعد از استراحت کردن مایه زولبیا کمی پف می‌کند و حجیم می‌شود. اگر خمیر سفت بود میتوانید در این مرحله کمی آب اضافه کنید تا به غلظت مورد نظر برسد.
  • برای درست کردن شهد زولبیا، شکر، آب و گلاب را در یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت بگذارید تا شکر درون آب حل شود.
  • بعد از حل شدن شکر اسانس هل و زعفران دم کرده را اضافه کنید و بگذارید شهد برای چند دقیقه بجوشد و کمی غلیظ شود.
  • روغن را درون یک ماهیتابه بریزید و بگذارید کاملا داغ شود.
  • از قالب‌های گرد که برای شکل دادن به تخم مرغ استفاده می‌شود، کمک بگیرید و آن‌ها را داخل روغن قرار دهید.
  • مایه زولبیا را داخل ظرف سس که شسته‌اید و تمیز است بریزید.
  • مایه زولبیا را درون قالب گرد به صورت دایره‌های کوچک بریزید و شکل بدهید.
  • با کمک سیخ چوبی زولبیا را زیر و رو کنید تا کاملا سرخ شود.
  • بعد از سرخ شدن زولبیا آن را درون شهد ولرم بیاندازید و با کمک یک سیخ چوبی دیگر زولبیا را از درون شهد بیرون بیاورید و داخل یک سبد بگذارید تا شهد اضافی آن گرفته شود.
  • سپس زولبیاها را درون ظرف مورد نظر بچینید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com