• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه کیک بدون بیکینگ پودر

بیکینگ پودر چگونه عمل می‌کند؟

دلیل سبک و پفکی شدن بافت اکثر کیک‌ها وقوع یک واکنش شیمیایی بین ترکیبات اسیدی و قلیایی است که دی اکسید کربن تولید می‌کنند و باعث پف کردن خمیر می‌شوند. بیکینگ پودر و جوش شیرین دو عامل پف دهنده شیمیایی هستند که در شیرینی پزی و کیک پزی کاربرد زیادی دارند. بیکینگ پودر شامل یک پودر قلیایی، یک نمک اسیدی و یک نوع نشاسته است که خاصیت خنثی دارد. وقتی  مواد اسیدی و مواد باز موجود در بیکینگ پودر ترکیب می‌شوند گاز دی اکسید کربن تولید می‌شود که باعث حجیم شدن و پف کردن کیک می‌شود.

در دستور پخت بسیاری از کیک‌های اسفنجی مثل آنجل فود کیک از سفیده تخم مرغ برای سبکی و پف کردن کیک استفاده می‌شود. سفیده تخم مرغ دارای خاصیت فوم شونده است که حباب‌های هوا را در آلبومین مایع به دام می‌اندازد و باعث افزایش حجم کیک می‌شود.

 

جایگزین بیکینگ پودر در شیرینی پزی

اگر دستور کیک شما بیکینگ پودر دارد، می‌توانید با جایگزین کردن جوش شیرین و یک ماده اسیدی مثل آب لیمو، باترمیلک و خامه ترش به یک بافت نرم و پفکی برسید. جوش شیرین تقریباً بلافاصله پس از مرطوب شدن با هر یک از این اسیدها واکنش نشان می‌دهد، بنابراین باید آن را با مواد خشک ترکیب کرده و بعد از ترکیب مواد خشک و تر در اسرع وقت مایه کیک را در فر قرار دهید. مراقب باشید چون جوش شیرین چهار برابر بیشتر از بیکینگ پودر قدرت دارد. استفاده زیاد از جوش شیرین باعث تغییر طعم کیک خواهد شد.

طرز تهیه کیک بدون بیکینگ پودر

بیشتر کیک‌ها در مواد اولیه خود عامل پف دهنده مانند بیکینگ پودر یا جوش شیرین دارند. بیکینگ پودر و جوش شیرین فاقد چربی و کربوهیدرات هستند ولی سدیم بالایی دارند. بعضی اوقات دوست داریم یک کیک اسفنجی سریع و ساده درست کنیم که نیازی به بیکینگ پودر و جوش شیرین نداشته باشد. در این مطلب طرز تهیه کیک بدون بیکینگ پودر را به شما آموزش خواهیم داد.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 40 دقیقه
  • زمان کل 1 ساعت 10 دقیقه
  • تعداد 6 نفر

 

مواد لازم

  • 6 عدد تخم مرغ بزرگ
  • 200 گرم شکر
  • 180 گرم آرد
  • ½ قاشق چایخوری نمک

دستور العمل‌

  • فرا را از قبل گرم کنید و دمای آن را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید.
  • کف یک قالب کمربندی با قطر 23 سانتی‌متر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
  • زرده و سفیده تخم مرغ‌ها را به دقت از هم جدا کنید.
  • در یک کاسه زرده‌های تخم مرغ را با نصف شکر هم بزنید تا رنگ زرده‌ها کاملا روشن شود و حجم آن سه برابر شود. (چیزی حدود 5 دقیقه)
  • درون یک کاسه آرد و نمک را با هم الک کنید.
  • در یک کاسه دیگر سفیده‌های تخم مرغ را هم بزنید تا حالت فومی پیدا کنند. (دقت کنید که پره‌های همزن و کاسه کاملا تمیز باشند.)
  • نصف دیگر شکر را قاشق قاشق به سفیده‌های تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید تا زمانی که رد پره‌های همزن روی سفیده تخم مرغ بماند و سفیده کاملا حالت خود حفظ کند.
  • با استفاده از لیسک 1/3 سفیده هم زده شده را به زده تخم مرغ اضافه کنید و آرام آرام فولد کنید تا کاملا مخلوط و یکدست شوند. باقیمانده سفیده تخم مرغ را هم به همین روش اضافه کنید.
  • آرد الک شده را در 3 مرحله به مواد اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا خمیر یکدست شود.
  • مایه کیک را درون قالب بریزید و کیک را برای 40 دقیقه درون فر قرار دهید.
  • بعد از اینکه کیک کاملا پخت، قالب را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید خنک شود.
  • کیک را با انواع مارمالاد، خامه و میوه تازه تزیین کنید و سرو کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com