• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه زرشک پلو

چگونه زرشک پلو را بدون رب درست کنیم؟

برای اینکه یک زرشک پلوی خوشمزه و بدون رب داشته باشید، کافیست هنگام سرخ کردن مرغ، مقداری زعفران آبکرده را به مرغ اضافه کنید. و سعی کنید مرغ را زیر و رو کنید تا همه نقاط آن رنگ زعفران بگیرد.

 

نکات مهم دستور پخت زرشک پلو

می‌توانید مرغ را به لابه لای برنج قرار دهید و بعد روی آن زرشک و برنج زعفرانی بریزید. در مرحله آخر پخت مرغ، می‌توانید کمی دارچین به آن بزنید، مراقب باشید زیاد نباشد تا رنگ مرغ تیره نشود.

برنج ایرانی حداقل باید 5 ساعت خیس بخورد و برنج باسماتی (هندی) حداقل یک ساعت، مقدار رب گوجه فرنگی بستگی به غلظت و رنگ رب دارد. البته همانگونه که در بالا اشاره کردیم، می‌توانید زرشک پلو را بدون رب گوجه فرنگی تهیه کنید. البته طرز تهیه زرشک پلو متنوع است.

 

چگونه زرشک پلو را تزئین کنیم؟

برای تزئین زرشک پلو می‌توانید از خلال بادام و پسته استفاده کنید. در صورت استفاده از خلال بادام و پسته، از نیم ساعت قبل آن را در آب یا مخلوط آب و کمی گلاب خیس کنید و بعد از آن به مدت چند ثانیه آن‌ها را تفت دهید.

اگر نمی‌خواهید از خلال بادام و یا پسته استفاده کنید، می‌توانید زرشک تفت داده شده را با زعفران دم کرده و برنج مخلوط کرده و به عنوان سرکش بر روی برنج سفید بریزید و مرغ‌های سرخ کرده را در کنار دیس بکشید.

طرز تهیه زرشک پلو

زرشک‌پلو یکی از انواع پلوها در آشپزی ایرانی است که به عنوان یک غذای مجلسی در بسیاری از مراسم‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این خوراک را معمولا با مرغ، گوشت بره یا سردست و قلوه‌گاه گوسفند درست می‌کنند.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
  • زمان کل 2 ساعت
  • تعداد 3 نفر

 

مواد لازم

  • 3 پیمانه برنج
  • نان برای ته دیگ به مقدار لازم
  • ½ عدد مرغ 1 کیلوگرمی
  • 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ½ پیمانه زرشک
  • کره یا روغن حیوانی به مقدار لازم

دستور العمل‌

  • ابتدا برنج را شسته و خیس کنید و نمک بزنید و کنار بگذارید.
  • مرغ را با مقداری آب روی حرارت قرار بدهید، وقتی جوش آمد مرغ را در آبکش بریزید و با آب ولرم بشویید تا کف آن برود.
  • پیازها را نگینی خرد کرده و سرخ کنید و در آبکش بریزید.
  • در روغن باقی مانده‌ی پیاز داغ، مرغ‌ها را سرخ کنید، نمک و فلفل و و زعفران حل شده بزنید، رب را با مرغ کمی تفت دهید و دو لیوان آب اضافه کرده و مرغ را همراه پیاز داغ بپزید.
  • سپس برنج را در قابلمه آب ریخته و پس از پخت آبکش کنید و روی آن آب ولرم بریزید.
  • ته قابلمه روغن ریخته و نان را در روغن بغلتانید. برنج را روی آن بریزید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.
  • بعد از بخار کردن روی آن دم کنی بگذارید تا دم بکشد.
  • برای آماده کردن زرشک، ابتدا آن را پاک کرده و بشویید تا آب آن برود.
  • در کمی روغن تفت دهید و شکر اضافه کنید (به هیچ وجه به زرشک آب اضافه نکنید چون رنگ می‌دهد)
  • هنگام سرو، روغن حیوانی یا کره را آب کرده و با زرشک سرخ شده و مقداری برنج و زعفران مخلوط کنید.
  • برنج را در دیس بکشید و برنج و زرشک مخلوط را روی آن بریزید. مرغ را همراه با مقداری از آب آن در کنار برنج سرو کنید.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com