• شرح مطلب
  • سایر مطالب
طرز تهیه ته چین

انواع ته چین

  • ته‌چین مرغ
  • ته‌چین گوشت
  • ته‌چین گوشت و بادمجان
  • ته‌چین اسفناج
  • ته چین ماهی

لازم است ذکر شود که برنج ته‌چین در همه موارد به یک شکل طبخ می‌شود. ته چین می‌تواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای اینکه ته چین ته‌دیگ داشته باشد، باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی ته‌دیگ داده شود. اما در این مقاله ما قصد داریم طرز تهیه ته چین مرغ روی گاز را به شما آموزش دهیم.

 

فوت و فن‌های پخت ته چین خوشمزه

اگر می‎خواهید یک غذای کم کالری تهیه کنید، به شما توصیه می‌کنیم که مرغ‌ها را سرخ نکنید! به جای این کار می‌توانید مرغ‌ها را با آب کم و کمی ادویه آب‌پز کنید تا هم خوشمزه‌تر شده و هم ارزش غذایی آن حفظ شود. سپس آنها را ریش‌ریش کرده و به مایه ته‌چین اضافه کنید.

بهترین برنج برای ته چین انواع برنج ایرانی (برنج هاشمی) است. زیرا علاوه بر اینکه عطر و طعم بهتری نسبت به برنج‌های خارجی دارد، دارای ظاهر زیباتری است. در عروسی‌ها و مهمانی‌ها معمولا از برنج اعلای ایرانی برای تهیه ته چین استفاده می‌شود.

در کنار این غذا می‌توانید از سالاد و سبزی خوردن استفاده کنید. بهترین نوشیدنی که در کنار این غذا می‌توانید داشته باشید دوغ کم نمک و محلی است.

برای خوش‌عطرکردن ته‌چین کره و یا روغن حیوانی اضافه کنید. البته توجه داشته باشید اگر اضافه وزن و یا چاق هستید به سراغ روغن حیوانی و کره نروید و در عوض سعی کنید از ادویه‌های مختلف برای خوش عطر کردن آن استفاده کنید.

اضافه کردن دارچین بوی زخم مرغ و تخم مرغ را می‌گیرد.

 

سالاد کنار ته چین چی بخوریم؟

به همراه این غذا از سالاد کاهو و سبزی‌خوردن استفاده کنید تا وعده غذایی شما کامل شود و همه گروه‌های غذایی در این وعده به چشم بخورد. به‌علاوه، به‌عنوان نوشیدنی در این غذا از دوغ استفاده کنید اما دوغ بدون گاز و کم‌نمک.

 

علت وا رفتن ته چین چیست؟

  • صحیح نبودن نسبت مواد و برنج
  • مخلوط نشدن کامل برنج با مواد ته‌چین
  • استفاده نکردن از سفید تخم مرغ
  • فشرده نکردن در هنگام ریختن در ظرف. البته فشردن بیش از حد برنج می‌تواند سبب له شدن ته چین شود.
  • کم بودن روغن کف ظرف که باعث می‌شود ته دیگ ته چین نرم مانده و وا برود.

طرز تهیه ته چین

ته‌چین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداول‌تر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست می‌شود.
  • زمان آماده سازی 30 دقیقه
  • زمان پخت 1 ساعت 30 دقیقه
  • زمان کل 2 ساعت
  • تعداد 4 نفر

 

مواد لازم

  • 4 پیمانه برنج
  • 2 قاشق مرباخوری زعفران ساییده
  • ½ پیمانه روغن
  • 1 قاشق غذاخوری شکر
  • 2 الی 5 عدد زرده تخم مرغ
  • نمک و زردچوبه
  • 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
  • 1 عدد مرغ
  • 1 پیمانه زرشک شسته شده

دستور العمل‌

  • مرغ یا گوشت بره می‌پزیم به طوری که که پس از پختن یک استکان آب داشته باشد.
  • استخوان‌های مرغ یا بره را می‌گیریم، زعفران را در کمی آب جوش حل می‌کنیم.
  • ماست را به هم می‌زنیم، نصف زعفران ساییده‌ی حل شده در آب جوش را با کمی نمک و فلفل و 3 عدد زرده تخم مرغ داخل ماست می‌ریزیم.
  • در این مرحله مخلوط را به هم بزنید و گوشت یا مرغ را در ماست می‌خوابانیم.
  • بهتر است گوشت را روز یا شب قبل در ماست بخوابانیم.
  •  پلو را آبکش می‌کنیم ته یک ظرف نسوز را 3 عدد زرده تخم مرغ، نصف پیمانه روغن و یکی و دو ملاقه از ماستی که گوشت را در آن خوابانده‌ایم می‌ریزیم و دو سه کفگیر برنج در این مایه می‌ریزیم.
  • مایه تهیه شده را در ته ظرف با پشت قاشق صاف می‌کنیم.
  • گوشت را روی برنج می‌چینیم و مقداری برنج روی آن می‌ریزیم. این کار را به صورت لایه لایه تا اتمام گوشت و برنج انجام دهید.
  • آب مرغ را با بقیه زعفران و سه چهار قاشق سوپ خوری روغن آب کرده و بقیه ماستی که در ظرف باقی مانده مخلوط می‌کنیم.
  • این مایه را روی سطح برنج می‌ریزیم و درب ظرف را می‌بندیم.
  • به مدت 1.5 ساعت تا 2 ساعت می‌گذاریم دم بکشد.

.
منبع: فودوتو | https://foodotto.com