• شرح مطلب
  • سایر مطالب

طرز تهیه ترشی لیته با ادویه وسبزیجات

مواد لازم برای تهیه ترشی لیته با ادویه وسبزیجات

برای 2.8-2.6 کیلو گرم

بادنجان قلمی بزرگ 1 کیلوگرم
سرکه قرمز 250 میلی لیتر
آب 1 پیمانه
نمک 1 قاشق مربا خوری
زرد چوبه 2 قاشق مربا خوری
پودر خردل 1/2 قاشق مربا خوری
دارچین 1 قاشق مربا خوری
سیاه دانه 1 قاشق سوپخوری
سیر 2 بوته (100 گرم)
هویج، ریز خرد شده 1پیمانه
گل کلم ،خرد شده 1پیمانه
خیار قلمی با پوست خرد شده 1پیمانه
فلفل تند 3-4 عدد
سرکه سفید 500 میلی لیتر
آب 500 میلی لیتر(2 پیمانه)
نمک 3 و1/2 قاشق سوپخوری

مراحل تهیه ترشی لیته با ادویه و سبزیجات

  1. پوست بادنجان ها را بکنید ودرشت خرد کنید .سپس با یک پیمانه سرکه ،1 پیمانه آب،یک قاشق مربا خوری نمک و 1/2 قاشق مربا خوری زرد چوبه در قابلمه ریخته ،روی حرارت ملایم قرار دهید و درب قابلمه را ببندید تا بپزد.پس از سرد شدن ، بادنجان ها را کمی فشار دهید تا آب آنها جدا شودسپس در چرخ گوشت ریخته و چرخ کنید (در حدود 3 پیمانه یا 650 گرم پوره بادنجان به دست می آید).
  2. بادنجان چرخ شده را در ظرفی بریزید و زرد چوبه ،پودر خردل ،دارچین و سیاه دانه را با آن مخلوط کنید.
  3. سیر ها را پوست کنده و نیمی از آنها را خرد کنید .
  4. هویج ،سیر خرد شده ،گل کلم و خیار را به بادنجان اضافه کرده ،مخلوط کنید .حبه های سیر وفلفل تند درسته را نیز بیافزایید.
  5. سرکه و آب را مخلوط کرده ، نمک را اضافه کنید و هم بزنید تا حل شود.
  6. سرکه و آب را به تدریج به بادنجان ها و سبزیجات اضافه کنید تا به غلظت ماست برسد.همه مواد را در شیشه ریخته ودرب آن را ببندید.
  7. ترشی را به مدت 3 روز بیرون از یخچال و 15 روز داخل یخچال قرار دهید تا آماده شود.

 

نکات ویژه

در صورت استفاده از سرکه سفید ، 250 میلی لیتر سرکه سفید و 500 میلی لیتر آب اضافه کنید . توجه داشته باشید ، آب و سرکه را به تدریج به مواد اضافه کنید .در صورت کم بودن مایعات ، دوباره مقداری آب را با نمک مخلوط کرده ، بیافزایید ودر صورت زیاد بودن مایعات ، از همه آب و سرکه استفاده نکنید.توجه داشته باشید ، ریز و درشتی بادنجان ها و حجم سبزیجات در تعیین اندازه مایعات نقش اساسی دارد.

پیشنهاد سر آشپز

در صورت دلخواه ، می توانید بادنجان ها را با پوست ، کبابی کرده و پوست آن را بگیرید و چرخ کنید .در صورت دلخواه ، به ترشی ، 3-2 عدد کالک خرد شده  اضافه کنید.

.
منبع: ساعدنیوز | https://saednews.com