راهنمای شیره خرما

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

تهیه شیره خرما

 

مواد لازم:

⇠ خرمای بدون هسته و کلاهک

⇠ آب جوش:به مقدار وزن خرما

 

طرز تهیه:

⇠ خرماها را شسته و از وسط نصف کنید و هسته آنرا جدا کنید و در یک قابلمه گود ریخته و روی آن آب جوش بریزید و بگذارید نیم ساعت بماند.

⇠ بعد از این مدت قابلمه را روی حرارت گذاشته و اجازه دهید آب به جوش بیاید.

⇠ وقتی آب جوش آمد زیر شعله را کم کنید و بگذارید ۵ دقیقه بجوشد تا نرم شود.

⇠ پخت را تا زمانی ادامه بدهید تا خرماها کاملا نرم شود.

⇠ سپس قابلمه را از روی حرارت برداشته و بگذارید نیم ساعت دیگر در همان آب بماند.

⇠ بعد از این مدت خرماها را در صافی ریخته و با دست آرام آرام فشار دهید تا شیره جدا شده و از صافی خارج شود.

⇠ دقت کنید که گوشت و پوست خرما از صافی رد نشود.

⇠ حال شیره را دوباره روی حرارت بگذارید تا آرام آرام بجوشد و غلیظ شود.

⇠ در این مدت باید شیره را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.

.

• نکات مهم:

⇠ بهتر است برای تهیه شیره خرما از خرماهای شیره دار استفاده کنید. استفاده از خرمای بدون شیره و خشک خیلی برای این کار مفید نیست.

⇠ دقت کنید اگر خرما خشک باشد مدت زمان پخت طولانی تر خواهد شد.

⇠ اگر غلظت شیره خرما کم باشد زود کپک میزند ، بنابراین سعی کنید یا غلظت شیره را بیشتر کنید و یا اینکه به مقدار کم تهیه کنید.

⇠ این شیره رو تو جای خشک و خنک و تو ظرف در بسته میتونید تا یک سال نگه دارید.

⇠ ممکن است رنگ شیره خرمای خانگی اندکی تیره تر از رنگ معمول آن باشد.

.

• طبع شیره خرما:

طبع شیره خرما گرم و خشک است و بهترین نوع مصرف آن برای همه مزاج ها این است که شیره را با سرکه بجوشانید و «سرکه شیره» را مورد استفاده قرار دهید.

.

• بسته بندی شیره خرما:

این فرآورده را می توان در شیشه، قوطی و انواع بسته بندی های مواد خوراکی در ظرف شکل داده شده بسته بندی نمود.
.

• موارد احتیاط شیره خرما:

⇠ برای افراد دیابتی مضر است اما مصرف کم آن به دلیل داشتن مواد قندی طبیعی مشکلی ندارد. شیره خرما طبیعتی گرم دارد و طبق آنچه سلامت نمناک توضیح داده است همراه کردن آن با مواد غذایی گرم برای گرم مزاج ها مضر است زیرا موجب غلیظ شدن صفرای شان و جوش زدن در صورت و بدن می شود.

⇠ برای افراد چاق و کم تحرک مضر است زیرا درصد بالایی کالری دارد پس اگر ورزش نمی کنید، با خوردن این ماده مغذی، حتماً چاقی و عوارض آن انتظارتان را می کشد.

.

• جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی:

⇠ ساکارز به دلیل ارتباط با برخی مشکلات سلامتی نظیر فشار خون، بیماری های قلبی، فساد دندان و چاقی، افزایش سطح گلوکز و انسولین خون به ویژه برای دیابتی ها مضر است.جایگزینی شیره خرما به جای شکر در بستنی نرم از مشکلات ناشی از مصرف ساکارز به ویژه در دیابتی ها پیشگیری می کند.

⇠ با توجه به تأثیر نوع قندها بر ویسکوزیته فاز غیر منجمد در بستنی که کریستالیزاسیون و رشد کریستال های یخ طی چرخه ذوب و انجماد هنگام حمل و نقل و نگهداری تحت تأثیر قرار می دهد برای شوک حرارتی و کیفیت محصول طی زمان ماندگاری پیشنهاد می شود.

.

منابع:
.http://namnak.com

راهنمای شیره خرما
top