راهنمای خرید عسل طبیعی

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

⇠ همانطور که انتظار می رود، عسل طبیعی نباید به روش های صنعتی ساخته شده و از یک کارخانه بیرون بیاید. بلکه باید توسط زنبورها از منابع گیاهی تولید شود. رایج‌ترین منابع برای عسل طبیعی و ارگانیک گل های گیاهان دارویی و درختان میوه هستند. عسل خالص محصول طبیعی ساخته‌شده توسط زنبورها است. عسل ارگانیک نیز توسط زنبورهایی تولید می‌شود که فقط با گل‌های پرورش ‌یافته به صورت ارگانیک تغذیه می‌شوند.

⇠ فقط با دیدن محصول بسته‌بندی‌شده در قفسه‌ها تقریباً غیرممکن است که بتوانیم بگوییم آیا عسل تقلبی است یا طبیعی. شما به تست‌های تشخیصی بین این دو نیاز خواهید داشت چون مشخص شده‌است که بیشتر محصولاتی که در فروشگاه‌ها می‌بینید واقعاً محصول ارگانیکی که شما دنبال آن هستید، نیستند. اگر می‌خواهید از فواید سلامتی عسل استفاده کنید، باید از عسل واقعی استفاده کنید. خواص درمانی زیادی برای عسل با پشتوانه ی علمی از آنها وجود دارند.

 

.

• هفت قانون طلایی عسل طبیعی

عوامل تعیین کننده سلامت عسل طبیعی که به هفت قانون طلایی معروف هستند عبارتند از :

۱ـ عسل باید خالص بده و با ماده دیگری مخلوط نشود. یعنی با توجه به قوانین مواد غذایی چیزی با آن اضافه و یا کم نگردد.

۲ـ عسل باید قبل از برداشت رسیده شده باشد. یعنی بیش از نصف سلول های شان عسل دارای درپوش های مومی باشند.

۳ـ برای حفظ ترکیباتی مانند مواد معطر، آنزیمها، مواد ضدمیکروب و رنگدانه ها باید در شرایط طبیعی خود نگهداری شود.

۴ـ عسل باید تمیز بوده و فاقد ذرات پسماند های کندو و اجزائ بدن سایر حشرات باشد یا اجسام غیر مرتبط باشد.

۵ـ انواع مختلف عسل به صورت مایع (شفاف) و کریستالی (کرمی) باید از غلظت خوبی برخوردار باشد.

۶ـ نگهداری عسل باید با بسته بندی و ظروف مناسب انجام شود. همچنین شرایط وقواعد حمل و نقل باید کاملا رعایت شود.

۷ـ بسته بندی باید دارای برچسب باشد. برچسب ها نیز باید دارای اطلاعات صحیحی در مورد منشاء گیاهی، نوع تغذیه و … باشد.

.

• عسل تقبلی چیست؟

⇠ امروزه تقلب در بسیاری از فرآورده های غذایی وجود دارد. عسل نیز از آسیب افراد سودجو در امان نمانده و عسل های نشاسته ای، گیاهی، عصاره ای، شکری و غیره تنها تعدادی از آن ها هستند. عدم مدیریت صحیح زنبورستان ها، فرآوری نامطلوب و سودجویی یرخی افراد متقلب باعث شده تا گاهی عسل به ارزش واقعی خود را از دست بدهد و یا به صورت صد در صد تقلبی به بازار عرضه گردد. به طوری که مشتریان نگران خرید و مصرف عسل بوده و همواره می پرسند ویژگی های عسل طبیعی چیست و چگونه آنرا شناسایی کنند؟

⇠ عسل ناخالص، مصنوعی یا تقلبی عسلی است که گلوکز، دکستروز، ملاس، شربت قند، قند فراوری شده، آرد، شربت ذرت، نشاسته یا هر محصول مشابه دیگری به غیر از شهد گل به آن افزوده شده است. در اکثر تقلب های ساده عسل از ویژگی های خاص و استانداردهای کیفی قانونی خود تجاوز می کند. برای مثال مقدار ساکاروز بالای ۸ درصد نشان دهنده اضافه نمودن شکر ساده یا شکر چغندر قند یا شهد ذرت با اسید هیدرولیز شده به آن است.به طور کلی عسل تقلبی می تواند به روش های گوناگونی تولید شود. در زیر به شرح آن ها می پردازیم:

۱ـ بخشی از آن تقلبی است

۲ـعسل صد در صد تقلبی

۳ـ عسل عسلک

۴ـ عسل های مصنوعی شیره میوه ها

۵ـ عسل غنی شده با ویتامین

۶ـ عسل رادیواکتیو

۷ـ عسل مسموم

.

• چطور تفاوت ها را تشخیص دهیم؟

با بررسی ویژگی‌های فیزیکی عسل، دانستن این که آیا این عسل خالص است یا ناخالص، بسیار ساده است. ما به روش‌های ساده‌ای می پردازیم که به طور متوسط ​​مصرف کننده روزانه می تواند به سرعت بگویید که آیا عسلی را که او خریداری کرده، تقلبی یا خالص است. در زیر برخی از تفاوت‌های اصلی در ویژگی‌هایی که به شما درتشخیص بین عسل واقعی و غیر واقعی کمک می‌کند، آورده شده‌است. مشاهده ناخالصی‌ها بسیار ساده است، با این حال ممکن است ابتدا به کمی تمرین نیاز داشته باشید.

.

۱-چسبندگی و غلظت

⇠ عسل طبیعی: اگر آن را بین انگشتانتان مالش دهید، تمایل به چسبندگی ندارد .

⇠ عسل تقلبی: به دلیل درصد بالای شیرین کننده ها و مواد افزودنی، نسبتاً چسبناک است.
غلظت از ویژگی های عسل طبیعی

⇠ عسل طبیعی: بسیار غلیظ است و زمان زیادی می برد تا از یک طرف شیشه یا ظرف به سمت دیگر آن حرکت کند.

⇠ عسل تقلبی: نسبتا بسیار رقیق است و واقعا به سرعت در داخل شیشه جابجا می شود.در کل متراکم نیست.

.

۲-طعم عسل طبیعی

⇠ عسل طبیعی: برخلاف باور عمومی، مزه خیلی زود و در عرض چند دقیقه از بین می‌رود. همچنین اگر شما عسل خالص را حرارت داده و خنک کنید، طعم و مزه را تغییر می دهید و تمام ارزش های شفابخش و مغذی آن را از بین خواهید برد.

⇠ عسل تقلبی: به دلیل قند و شیرین کننده های اضافه شده به آن طعم به شدت شیرینی باقی می ماند.

.

۳-عطر و بو عسل طبیعی

⇠ عسل خالص: در صورت تجربه، شما واقعا می توانید بوی عطر گل ها و گیاهان وحشی را استشمام کنید.

⇠ عسل تقلبی: عمدتا هیچ بویی و یا فقط بوی تند صنعتی وجود دارد.

.

۴-گرمایش (گرم کردن)

⇠ عسل طبیعی: بر روی حرارت، عسل خالص به سرعت واکنش می‌دهد اما کف ایجاد نمی‌کند.

⇠ عسل تقلبی: به دلیل رطوبت، قندها و آب، کف می کند و پر حباب می شود.

.

۵-روش انحلال

⇠ عسل طبیعی: در آب فورا حل نمی شود و به شکل یک توده و در پایین قرار می گیرد. هنگامی که مدتی با هم مخلوط می شود، رقیق می شود. در هنگام مخلوط کردن مقدار مساوی از عسل و الکل بهینه شده methylated spirits عسل در پایین قرار می گیرد(عسل در پایین ته نشین می شود)

⇠ عسل تقلبی: به دلیل افزودنی های موجود در آن زمانی که به آب اضافه می شود به سرعت در آن حل می شود. در حالی که در methylated spirits حل می شود محلول شیری را تشکیل می دهد.

.

۶-آزمون شعله (تست شعله)

⇠ عسل طبیعی: بعد از فرو کردن یک چوب کبریت در عسل، بدون شک به راحتی می‌توان آن را روشن کرد.

⇠ عسل تقلبی: به دلیل وجود درصدی از رطوبت، چوب کبریت به راحتی روشن نخواهد شد.

.

۷-آزمون نان (تِست نان)

⇠ عسل طبیعی: هنگامی که روی یک تکه نان پخش می شود، نان در چند دقیقه همچنان در آن حالت خواهد ماند.(به همان شکل جامد- سفت و مستحکم)

⇠ عسل تقلبی: به دلیل مواد افزودنی، تکه نان را مرطوب و نمناک خواهد کرد.

.

۸-آزمون جذب (تست جذب)

⇠ عسل طبیعی: چند قطره ریخته شده بر روی کاغذ با قدرت جذب بالا، جذب نمی شود. زمانی که بر روی یک تکه پارچه سفید ریخته شود، لکه هایی بر روی آن نخواهد ماند.

⇠ عسل تقلبی: بر روی کاغذ با قدرت جذب بالا، جذب می شود و بر روی یک تکه پارچه سفید لکه هایی رو بر جای می گذارد.

.

۹-ناخالصی ها

⇠ عسل طبیعی: حضور ناخالصی ها همچون ذرات کثیف عسل، گرده و بخشی هایی از بدن زنبور عسل

⇠ عسل تقلبی: عدم وجود ناخالصی ها

.

۱۰-آزمون زرده تخم مرغ

⇠ عسل طبیعی: زمانی که به یک ظرف با زرده تخم‌مرغ ریخته می‌شود و مخلوط، همزده می شود ،زرده شبیه به یک زرده پخته شده به نظر می‌رسد.

⇠ عسل تقلبی: تاثیری روی زرده ندارد

.

منابع:
.https://iranbee.com
.https://ahoota.com

 

راهنمای خرید عسل طبیعی
top