راهنمای خیارشور

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

• در خرید خیار شور به این نکات مهم توجه کنید

⇠ خیار شور جزو خوراکی های خوشمزه ای است که اکثر مردم دوست دارند. در این مطلب راجع به نکاتی که در زمان خرید خیار شور باید به آنها توجه کنید، صحبت می کنیم.

⇠ رئیس انجمن صنایع غذایی ایران، با برشمردن ویژگی هایی که هنگام خرید و استفاده از خیارشور باید در نظر گرفته شود، گفت:انواع خیارشورهای صنعتی به دلیل رعایت موازین بهداشتی هنگام تهیه و بسته بندی، در مقایسه با انواع فله ای آن، کمتر دچار خرابی و فساد زودهنگام می شوند و در اولویت مصرف قرار دارند.

⇠ خیارشورهایی که در کارخانه و تحت تدابیر بهداشتی تهیه می شوند دارای انواع ویژه، ممتاز، درجه یک و درجه دو هستند که تفاوت آن ها در اندازه خیارها، یعنی ریزی و درشتی آن هاست. این اندازه در کیفیت خوراکی آن ها به لحاظ تردی و خوشمزگی تاثیر دارد، ولی از لحاظ ارزش تغذیه ای فرقی با هم ندارند. وی با اشاره به اینکه بهترین نوع خیارشور انواعی است که بوی خوب داشته، ترد و خوشمزه باشد، گفت:در خیار شورهای صنعتی در حد مجاز از مواد نگهدارنده ضد کپک و ضد قارچ استفاده می شود تا دچار فساد زودهنگام نشوند.

.

• چرا آب نمک خیار شورهای فله ای شیری رنگ می شود؟

دلیل شیری رنگ شدن آب نمک اغلب خیارشورهای فله ای، نگهداری نادرست محصول در شرایط نامساعد محیطی است که بر میزان فسادپذیری آن می افزاید و علت این تغییر رنگ، رشد کپک ها و قارچ ها در آن است که نشاندهندهٔ مراحل اولیه فساد آن و هشداری برای انصراف از خرید یا مصرف چنین خیارشوی محسوب می شود.

.

• آیا استفاده از خیارشورهای کپک زده موجب بیماری یا مسمومیت می شود؟

مسمومیت و بیماری ناشی از خوردن خیارشورهای کپک زده، بلافاصله پس از مصرف ایجاد نمی شود، ولی در درازمدت احتمال دارد خطر ابتلا به انواعی از سرطان ها را افزایش دهد.

.

• نحوه نگهداری خیارشور

بعد از باز شدن در ظرف، این محصول باید در یخچال نگهداری شود و اگر در بیرون از یخچال بماند باید هرچه سریعتر مصرف شود.

.

• آیا مصرف روزانه خیارشور و شوری های دیگر اشکالی دارد؟

مصرف روزانه خیارشور و شوری های دیگر به دلیل وجود مقدار زیادی نمک در آن توصیه نمی شود. طبق استاندارد میزان نمک به کار رفته در خیارشور نباید از ده درصد تجاوز کند، ولی در خیلی از موارد مخصوصا در خیارشورهای فله ای میزان نمک مصرفی خیلی بیشتر از این مقدار است و می توان گفت یکی از دلایل پرفشاری خون در کشور ما، از جمله مصرف زیاده از حد انواع شوری هاست.

.

• نکاتی در مورد خیارشور

⇠ خیار شور‌های فله‌ای اغلب در کارگاه‌های زیر پله‌ای توسط کارگران غیر مجاز به همراه گل و لای خیار تهیه و در ظروفی که قبلا حاوی مواد شیمیایی و خطرناک بوده یا از مواد بازیافتی تهیه شده، نگهداری می‌شوند‎.‎

⇠ خیار شور بعد از اتمام تاریخ مصرف، دچار تغییرات نامطلوبی در بافت، طعم، رنگ و بو می‌شود. خیار شورهایی که لزج، نرم، چروکیده و شناور هستند، حاوی کپک و باکتری‌های مضری بوده و مصرفشان توصیه نمی‌شود‎.‎

⇠ سطح آب نمک خیارشورهای باز و فله‌ای به دلیل قرار گرفتن در مجاورت هوای آلوده اغلب کدر و شیری رنگ و حاوی کپک و باکتری‌های نامطلوبی است که می‌تواند موجب فساد زود هنگام محصول و انتقال میکروب‌های بیماریزا شود‎.‎‏ برای دوری از ابتلا به بیماری‌های همه گیری مثل وبا از مصرف خیارشور داخل ساندویچ‌های آماده یا شورهایی که برای تزیین غذاهای رستورانی استفاده می‌شود، بپرهیزید.‏

⇠ روی درهای ظروف خیارشور و ترشی بهتر است پد یا پارچه‌ای نخی استفاده کنید تا عرق نکنند و روی مخلوط و شور خیس نشود و کپک نزند.

⇠ اگر در فصل زمستان خیارشور تهیه می‌کنید، حدود نصف روز شیشه‌ها را در آفتاب قرار بدهید.‏اگر شکوفه‌های خیارها را قبل از تخمیر کاملاً از خیار جدا نکنید، ممکن است قارچ یا مخمر موجود در آنها باعث نرم شدن آنزیمی ترشی شوند.

.

منابع:
.http://namnak.com

راهنمای خیارشور
top