راهنمای گوشت میگو

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

• نکات خرید میگو

⇠ بو: در میگوی سالم بوی مخصوص میگو استشمام می‌شود در حالی که در میگوی فاسد بوی ضخم با بوی شدید آمونیاک و سولفید هیدروژن استشمام می‌شود.

⇠ رنگ: رنگ میگوی سالم بر حسب گونه میگو فرق می‌کند. در میگوی پرورشی که از گونه سفید هندی است، رنگ پوسته سبز زیتونی است. در گونه موزی که گونه غالب میگوی دریای خلیج‌فارس است رنگ پوست صورتی روشن است. در میگوی سر تیز، رنگ سفید و در میگوی سبز تیره رنگ است. در میگوی فاسد، پوسته رنگ طبیعی خود را از دست داده و اکثرا به رنگ سفید و گاهی اوقات کدر می‌شود.

⇠ استحکام پوسته در ناحیه سرو بدن: در میگوی سالم پوست سفت و سخت و سر محکم به بدن چسبیده و رنگ آن نیز تغییر نکرده است. بافت گوشت، حالت طبیعی داشته و پوسته و گوشت در هنگام طبخ به رنگ نارنجی متمایل به قرمز در می‌آید.در میگوی فاسد در ناحیه سر تغییر رنگ ایجاد شده و سر در حال جدا شدن از بدن است. پوسته روی بدن نرم می‌شود و به راحتی از گوشت جدا می‌شود. پیدایش رنگ نارنجی متمایل به قرمز بستگی به درجه فساد میگو دارد یعنی هر اندازه که میگو بیشتر فاسد شده باشد مقدار پیدایش رنگ قرمز کاهش می‌یابد.

.

• نحوه پاک کردن میگو

⇠ بیشتر افراد ترجیح میدن میگو رو به صورت پاک شده خریداری کنن، چون ظاهر قبل از پاک شدن میگو ممکنه باعث بشه در کل از صرافت خوردنش بیفتن! به هر حال اگر از جمله افرادی هستید که ترجیح میدین میگو رو پاک کنید مراحل زیر رو کامل اجرا کنید:

⇠ اول پوست روی میگو رو کامل بردارید طوری که تنها سر و دم میگو باقی بمونه برای راحتی میتونید از چاقو کمک بگیرید، اما بدون چاقو هم پوست میگو راحت جدا میشه. بعد از پاک کردن کامل پوست سر و دم میگو رو با چاقو ببرید که حالت فیله مانند پیدا کنه البته برخی افراد دم میگو رو جدا نمیکنن که کاملا سلیقه‌ای هست.

⇠ میگو رو در دست بگیرید طوری که قوس کمر به سمت شما باشه و بعد با چاقو انحنای اون رو برش بدید طوری که خیلی عمیق نباشه، چون میگو بسیار لطیف هست و ممکنه له بشه!

⇠ بعد از برش دادن کمر میگو کمی با دست اون رو باز کنید تا رگ یا به قول برخی‌ها روده میگو قابل مشاهده باشه.

⇠ به کمک چاقو رگ رو کاملا خارج کنید و حواستون باشه که این رگ تا انتهای کمر وجود داره و در ضمن بسیار نرمه پس با دقت خارجش کنید که کاملا در بیاد و داخل بدن میگو باقی نمونه!

⇠ بعد از پاک کردن میگو اون رو کاملا بشورید و داخل آبکش قرار بدید تا خوب خشک بشه!

⇠ برای طبخ میگو روش‌های بسیار وجود داره، ولی به صورت کلی میگو به ۲ روش تهیه میشه یا آبپز میشه و بعد سرخ میشه و یا داخل سس مخصوص غلتانده میشه و بعد سرخ میشه!

.

• روش‌های طبخ میگو

⇠ برای اینکه میگوی شما خوشمزه بشه بهتره اون رو داخل مقداری آب، آبلیمو، پیاز، سیر و برگ بو که در حال جوش هستند بریزید و بعد از چند ثانیه خارجش کنید! نکته بسیار مهمی که در طبخ میگو وجود داره زمان آبپز شدن هست! میگو بر خلاف ظاهر نرمی که داره وقتی آبپز میشه بسیار سفت میشه!

⇠ پس حتما توجه کنید که تنها چند جوش برای گرفتن بوی بد میگو کافیه و وقتی رنگ اون کمی تغییر کرد و چند جوش زد اون رو آبکش کنید و با سس دلخواهتون بپزید یا به صورت معمولی داخل آرد سوخاری یا آرد معمولی بغلتونید و سرخ کنید.

⇠ پخت میگو تقریبا شبیه ماهی هست و شما میتونید به شیوه دلخواه خودتون اون رو طبخ کنید و فقط قبلش باید با جوشاندن بوی بدش رو از بین ببرید!

⇠ میگو معمولا به شکل پفکی هم پخته میشه به غیر از روش‌های موجود در کتب آشپزی شما میتونید میگو رو به شیوه سنتی ایرانی با کمی آرد و زعفران مخلوط کرده و در روغن داغ و فراوان سرخ کنید و با برنج، نان یا سبزی پلو سرو کنید!

.

منابع:
.https://www.yjc.ir
.https://www.beytoote.com

راهنمای گوشت میگو
top