راهنمای خرید چای اصل و مرغوب

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

راه های تشخیص اصل یا تقلبی بودن چای

قطعا تا به حال با چای های دستکاری شده که رنگ و عطر های خیلی خوبی در ظاهر دارند زیاد روبه رو شده اید، خیلی اوقات با بو کردن و یا نگاه کردن به رنگ آن ها متوجه نمیشوید که از چه نوعی است و در خرید آن تردید می کنید.

 

• روش اول

⇠ یکی از ساده ترین روش تشخیص اینکه نوع چایی مورد استفاده، اسانس یا افزودنی های رنگی دارد یا نه این است که

⇠ شما به راحتی می توانید مقداری از چای را داخل نصف لیوان آب سرد بریزید. در مواردی که با چای دستکاری شده رو به رو هستید می بینید که:

⇠ به محض ریختن آب جوش و یا حتی نیمه جوش بر روی چایی ، بلافاصله رنگ دهی آن نمایان می شود ولی چایی خالص حتی با اضافه نمودن سایر افزودنی های طبیعی و سودمند ازجمله آویش، دارچین، گل سرخ، بابونه و…، به آرامی رنگ پس می دهد و پس از دم کشیدن کامل، تراوشات رنگی چای در قسمت فوقانی قوری نمایان می شود و مانده های چای دم کشیده در قوری ته نشین میشود که این حالت نشانه دم آمدن صحیح چای پس از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می باشد که نوش جان می کنید.

.

• روش دوم

⇠ آن چایی را که می خواهید مورد بررسی قرار دهید را دم کرده و پس از اینکه چای را در یک فنجان ریختید حدود یک ساعت به آن زمان بدهید تا چای با هوای محیط در تماس باشد .

⇠ پس از گذشت یک ساعت: اگر رنگ چای پس از گذشت این مدت به تیرگی میل کرد (سیاه شد)، قطعا این چای یک چای حاوی مواد شیمیایی و رنگی است که در اثر تماس با اکسیژن هوا واکنش شیمیایی داده و تیره شده است .

⇠ اما اگر بعد از یک ساعت رنگ چای بدون هیچ تغییری ثابت و خوشرنگ باقی ماند ,این یک چای مرغوب بوده که رنگ آن یک رنگ کاملا طبیعی و بدون هیچ مواد شیمیایی و رنگی می باشد.

⇠ توجه کنید وقتی چای وارد بدن شما می شود نیز همین رفتار را در دستگاه گوارش انجام می دهد و این مواد شیمیایی در آنجا هم این فعل و انفعالات رو انجام می دهند که در بلند مدت مصرف این گونه چای ها برای سلامت بدن بسیار مضر است! و موجب ایجاد امراض و بیماریهای ناخواسته ناشی از این مواد شیمایی می شود.

.

• روش سوم

⇠ دم کردن چای خوب ۲۰ دقیقه طول می‌کشد

⇠ یکی از راهکارهای شناخت چای خوب مدت زمان دم‌کردن آن است به طوری که دم کردن چای خوب حداقل ۲۰ دقیقه طول می‌کشد .

.

• روش چهارم

⇠ کافیست چای دم کشیده را در داخل یک لیوان شیشه ای ریخته و اجازه دهید چای ۲۴ ساعت در لیوان بماند ،بعد از ۲۴ ساعت اگر چای سیاه و ته نشین شود و یا لیوان به سختی شسته شود کاملاً مشخص است که این چای حاوی رنگ مصنوعی می باشد در صورتی که این اتفاق برای چای طبیعی ایرانی نخواهد افتاد.

.

• روش پنجم

⇠ می توان گفت هرچه چای تازه ‌دم تر باشد، خوش ‌بو و خوش ‌طعم‌ تر است و هر چه بماند مواد تلخ آن بیشتر شده و بو و مزه آن را تغییر می ‌دهد.

⇠ خواص چای هم هر چه بیشتر بماند عوض می‌ شود و دیگر رفع کننده خستگی نیست چون کافئین آزاد شده با دیگر مواد ترکیب شده و خاصیت خود را از دست می ‌دهد.

⇠ چای دارای افزودنی رنگ شیمیایی بعد از گذشت ۱۰ دقیقه یک لایه چربی شکل در چای ریخته شده در استکان تشکیل می دهد

.

• نکاتی در مورد چای

۱- چون در روند تخمیر چای مواد تلخ‌کننده آن بیشتر می‌شود هر چه برگ چای درشت ‌تر باشد این مواد که یبوست‌ آور هم هستند در آن کمتر یافت می‌ شود اما هر چه چای خردتر و پودرتر باشد این مواد در آن بیشتر هستند.

۲- درشت بودن چای، رنگ نزدیک به قرمز و عطر چای جزو مواردی است که هنگام خرید باید به آن توجه داشت. ۳- همچنین چای که در فصل بهار برداشت می‌شود به مراتب از کیفیت بالاتری برخوردار است اما تشخیص واقعی چای مطلوب و سالم هنگام دم کردن میسر می‌شود؛ به طوری که برای دم کردن چای طبیعی تنها ۲۰ دقیقه زمان لازم است و بعد از گذشت یک ربع در استکان ته نشین نمی‌شود و در مدت کوتاه رنگ غلیظی پیدا نمی‌کند.

۳- هر چه چای سیاه پودرتر باشد رنگ تولیدی تیره ‌تر و مزه آن تلخ‌تر خواهد بود و به مذاق هر شخصی خوشایند نخواهدآمد؛ به طور کلی باید گفت چای درشت از نظر کیفیت بهتر از چای‌ ریز و پودری است.

۴-در زمان خرید چای فله‌ای به درشتی چای دقت کنید.

۵-بوی چای حرف اول را در حدس طعم و مزه چای می‌زند، اما به هر حال، تا زمانی که چای را دم نکنیم نمی‌توانیم جلوتر از این برویم.

۶-رنگ سیاه چای هم مشخصه دیگر مرغوب بودن آن است.

.

منابع:
.www.khorjinak.com
.https://www.yjc.ir

 

راهنمای خرید چای اصل و مرغوب
top