گوشت و نکات مهم بهداشتی

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

۱ـ از مصرف گوشت هایی که به طریق غیر بهداشتی کشتار می شوند خودداری شود.

۲ـ گوشت خریداری شده را باید با آب سالم و تمیز خوب شست و در ظرف تمیز قرار داده، در یخچال نگهداری کرد.

۳ـ گوشت را در یخچال می توان یک هفته نگهداری کرد.

۴ـ برای نگهداری طولانی مدت گوشت، می توان از فریزر استفاده کرد. درجه حرارت فریزر Cْ۱۸ ـ است.

۵ـ توجه به این نکته ضروری است که در یخچال مواد خام و پخته مانند گوشت تازه و گوشت پخته و آماده شده حتما در محل های جداگانه نگهداری شوند در غیر این صورت امکان انتقال عوامل میکروبی از گوشت و سایر مواد غذایی خام به مواد غذایی پخته و آماده شده وجود دارد.

۶ـ گوشت را پس از خروج از یخچال و قبل از پخت در ظروف سربسته و دور از دسترس مگس و حشرات قرار داد.

۷ـ در صورت وجود زخم یا دمل چرکی در دست ها، از دست زدن به گوشت خودداری شود.

۸ـ برای چرخ کردن گوشت از ماشینی استفاده شود که قبلاً خوب با آب و مواد پاک کننده شسته و خشک شده باشد.

۹ـ پس از استفاده از ماشین گوشت خردکنی (چرخ گوشت)، باید آن را کاملاً با آب گرم و مایع ظرفشویی شست و سوراخ های آن را دقیقا از بقایای گوشتی پاک کرد.

۱۰ـ از نگهداری گوشت های چرخ کرده به مدت زیاد خودداری شود زیرا این نوع گوشت سریع تر فاسد می شود.

۱۱ـ تا حد امکان باید فاصله زمان پخت و مصرف و یا خروج مواد غذایی از یخچال و فریزر و مصرف، بایستی کوتاه در نظر گرفته شود زیرا گوشت منجمد شده بعد از آب کردن، نسبت به تهاجم میکروب ها بسیار حساس است.

۱۲ـ حتی الامکان مواد غذایی از انجماد خارج شده را نباید دوباره منجمد کرد.

۱۳ـ هنگام رفع انجماد، خونابه ای که از گوشت چکه می کند، مقدار زیادی از ویتامین ها، املاح و پروتئین های محلول وجود دارد که باید سعی کنیم با انجماد سریع و نگهداری صحیح، خونابه کمتری از گوشت خارج شود.

۱۴ـ گوشت و سایر مواد غذایی که به صورت تکه های بزرگی هستند باید تا حد امکان به تکه های کوچک تقسیم شود تا هنگام پختن، حرارت کافی به عمق آن رسیده و موقع سرد شدن هم هر چه زودتر قسمت های داخلی ماده غذایی سرد شود.

۱۵ـ عده ای گوشت و غذاهای دیگر را نیمه پخته باقی می گذارند و بعد از چند ساعت مجددا به آن حرارت می دهند تا پخته شود. این عمل به هیچ وجه صحیح نیست؛ باید این مواد را قبل از پخت در شرایط درست نگهداری کرده و هنگام پخت یکباره آن را پخته و مصرف کرد.

۱۶ـ گوشت و غذاهای گوشتی را قبل از مصرف باید دوباره حرارت داد. نباید فقط گرم کرد، بلکه کاملاً حرارت داد و داغ کرد.

۱۷ـ حرارت ملایم و مرطوب در مدت زمان طولانی موجب نرمی و آبدار شدن گوشت خواهد شد و بر عکس حرارت های بالا سبب سفتی گوشت خواهد شد.

.

منابع:
.https://hawzah.net

گوشت و نکات مهم بهداشتی
top