• شرح مطلب
  • سایر مطالب

⇠ نگهداری شیر شیر پاستوریزه باید در یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری شود.معمولا در این دما شیر پاستوریزه به مدت یک هفته ماندگاری دارد.شیر استریل یا UHT را می توان در خارج از یخچال به مدت شش هفته نگهداری کرد. ولی پس از باز کردن باید در یخچال نگهداری و حداکثر طی یک هفته مصرف شود.

⇠ پرسنل اداره بهداشت به هیچ وجه مصرف شیر خام را توصیه نمی کنند ولی چنانچه شیر خام در منزل مصرف شود باید قبل از مصرف کاملا جوشانده شود. عملیات جوشانیدن شیر باید به شکلی باشد که پس از حرارت دهی و به جوش آمدن شیر به مدت زمان یک دقیقه به هم زده شود تا حرارت به تمام نقاط آن برسد و پس از آن خنک شده و در یخچال نگهداری شود. جوشاندن شیر تاثیر مخربی روی ویتامین های شیر دارد. بنابراین باید حتی الامکان از شیر پاستوریزه استفاده کرد.

.

• توصیه های لازم درباره شیرخام ( غیرپاستوریزه )

⇠ اگر از شیرخام استفاده می کنید حتماً آن را بجوشانید و ۱۰ دقیقه در حال جوش به هم بزنید.

⇠ شیرخام را قبل از جوشاندن در یخچال نگذارید.

⇠ چنانچه در هنگام جوشاندن شیرمقداری از آن روی اجاق گاز ریخت، باید حتماً محل کاملاً شسته شود . از مصرف دوباره کیسه های پلاستیکی که قبلاً شیرخام در آن بسته بندی شده است جداً خودداری کنید.

⇠ ظروف مورد استفاده شیرخام باید پس از مصرف با آب و مایع ظرفشویی شسته و کاملا آبکشی شود.

.

منابع:
.http://www.salamatnews.com
.http://khanehdar.akaup.com

راهنمای شیر
top