• شرح مطلب
  • سایر مطالب

• راهنمای خرید و مصرف کشک

۱ – کشک را از فروشگاه های معتبر و با توجه به نام و نشان کارخانه تولید کننده، تاریخ تولید و انقضاء، پروانه بهداشتی، علامت استاندارد و… خریداری کنید و از خرید کشک مایع در بسته های بی نام و نشان اجتناب کنید. دقت داشته باشید که محصول پاستوریزه باشد.

۲ – بهتر است کشک را به مقدار مورد نیاز خود خریداری کنید تا نیاز به نگهداری طولانی مدت آن برای استفاده بعدی نباشد. برای این کار بهتر است کوچک ترین اندازه موجود یک محصول خریداری گردد.

۳ – در هنگام مصرف، کشک را به طور مستقیم از بسته بندی وارد ظرف نکنید بلکه در ابتدا آن را در ظرفی ریخته و با کنترل قوام، رنگ، بو و طعم و اطمینان از عدم وجود لکه های آلودگی از آن استفاده کنید. حتی با وجود لازم نبودن به جوشاندن انواع پاستوریزه کشک، می توانید آن را به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه جوشانده و سپس استفاده کنید.

۴ – به طور کلی کشک دارای مقادیری نمک است که این مقدار مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۶۱۲۷ در مورد کشک های مایع صنعتی حداکثر ۲ درصد است. بنابراین مصرف فرآورده های پاستوریزه دارای مهر استاندارد نسبت به فرآورده های سنتی که هیچ ملاکی برای افزودن نمک ندارند اولویت دارد. ضمن اینکه پاستوریزاسیون، کلیه میکروب های بیماری زا را از بین می برد.

۵ – کشک را باید در محیط خنک و داخل یخچال نگهداری کرد.

۶ – کشک به عنوان یک غذای نفاخ و سفت کننده روده است به همین علت برای هضم راحت آن بهتر است از نعنای خشک همراه با آن استفاده شود.

.

• نکات بهداشتی

⇠ با وجود مغذی بودن، این ماده غذایی به ویژه در انواع سنتی می تواند مقادیر قابل توجهی نمک داشته باشد به همین خاطر مصرف کشک خالی و یا مصرف بیش از حد غذاهای کشکی در بیماران قلبی- عروقی و بیماران کلیوی و افراد با فشارخون بالا توصیه نمی شود.

⇠ استفاده خارج از قاعده این ماده به دلیل کالری بالایی که دارد برای افراد چاق توصیه نمی شود و از آن جا که کشک غنی از پروتئین است، عدم رعایت بهداشت مواد غذایی و نگهداری آن خارج از یخچال و نیز بسته بندی های نامناسب می تواند مقدمات تهاجم میکرب های آلاینده را فراهم کرده و متعاقب آن مصرف این ماده غذایی آلوده به انواع خطرناک و حتی مهلک مسمومیت مانند بوتولیسم منجر شود. بنابراین در استفاده از این ماده غذایی ارزشمند باید تمامی نکات بهداشتی را در نظر گرفت.

.

منابع:
.https://ghazaa.com

راهنمای کشک