راهنمای دل و جگر و قلوه

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

• روش انتخاب جگر سالم

⇠ اگر قصد خرید جگر داشتید مواظب باشید جگر شل و وارفته به شما ندهند. بعضی از جگرکی ها روی جگرهای مانده خون می پاشند تا تازه به نظر برسد.

⇠ هنگام خرید جگر سیاه، رنگ و دانه های سفید روی آن را بررسی کنید. اگر آبسه یا کیست انگلی روی آن دیدید از اطراف آن را ببرید و دور بیندازید و از پاره شدن آن جلوگیری کنید و اگر تعداد این کیست ها زیاد بود، جگر غیرقابل مصرف است. نکته بسیار کلیدی برای جلوگیری از بیماری های ناشی از مصرف جگر تهیه آن از کشتارگاه های مورد تایید وزارت بهداشت و عدم مصرف موارد مشکوک است. در عین حال بهتر است وسط جگر را با چاقو برش داده و با دو دست دو طرف جگر را به آرامی فشار دهید.

⇠ اگر جگر آلوده به انگل باشد به این طریق از جگر خارج می شود. انگل یا کرم زبانی شکل موجود در برخی جگرهایی که حرارت لازم را ندیده اید می تواند در ناحیه حلق انسان مستقر شده یا به چشم رفته و موجب اختلالات بینایی شود که این عوارض در بسیاری از موارد غیر قابل برگشت خواهد بود.

.

• جگر از نوع سیاه:

یک‌دست جگری که از آن حرف می‌زنیم، قسمت‌های زیادی از جمله دل، قلوه، خوش گوشت، خوئک و… را در کنارش دارد اما این گوشت قرمز تیره به خودی خود در دو نوع اصلی سفید و سیاه عرضه می‌شود. جگر سیاه یا همان کبد که وظیفه سوخت و ساز و فعل و انفعالات دارویی، غذایی و شیمیایی دام را برعهده دارد منبع انباشته شده پروتئین، ویتامین و آهن و اسیدفولیک و منبعی غنی از ویتامین A و گروه‌های B است که از طرفی میزان اسیدفولیک و روی موجود در آن برای بدن مفید است.

.

• جگر از نوع سفید:

قسمت سفید جگر یا همان ریه نوع دیگری از این گوشت است که میزان آهن، پروتئین و ویتامین A موجود در آن به مراتب کمتر از جگر سیاه است اما از لحاظ میزان کلسترول از نوع سیاه آن چیزی کم ندارد. با این حال از این قسمت دام هم به عنوان منبع کافی پروتئین و آهن استفاده می‌شود.

.

• نکات آماده سازی و مصرف

⇠ ابتدا جگر را کاملا میشوریم .

⇠ وسط دل رابازکرده وکاملاتمیزمیشوریم چون وسط دل خون هست به خاطرهمین بایدوسطش را شست .

⇠ پوست روی قلوه رادرمیاوریم و هرقلوه رانصف کرده ومیشوریم جگر، دل وقلوه رابایدخیلی نازک خردکردو توی سیخ نازک بکشیم موقع پخت جگر رانبایدزیادروی آتیش بگذاریم چون سفت میشود وقتی همگی آماده شدروی نان اگردوست داشتین وچربیش اذیتتون نمیکنه

⇠ کره میگذاریم وهمگی سیخ ها را داخل نان قرارداده ونوش جان کنید

.

منابع:
.https://persianv.com
.http://namnak.com
.https://www.dustaan.com

راهنمای دل و جگر و قلوه
top