راهنمای شیره انگور

  • شرح مطلب
  • سایر مطالب

برای تشخیص شیره انگور خوب باید به موضوعات زیر دقت داشته باشید:

.

۱- طعم و مزه شیره انگور

⇠ شیره انگور از انگور گرفته شده است و اینکه شیره انگور گرفته شده است و پخته شده است نباید مزه یا طعم انگور را کامل از بین برده باشد. منظور اینکه با چشیدن شیره انگور نهایتا طعم انگور شیرین را باید احساس کنید.

⇠ ضمن اینکه معمولا انگورهایی برای پختن و شیره شدن انتخاب می شوند که شیرینی زیادی دارد و در زمان پخته شدن هم به دلیل از دست دادن رطوبتشان میزان شیرینی آنها بیشتر می شود. در نتیجه شیرین بودن زیاد شیره انگور طبیعی است اما نباید بی مزه باشد.

⇠ نکته مهمی که باید توجه داشته باشید شیرینی غیر طبیعی شیره است. برخی از تولید کنندگان به شیره انگور شکر اضافه می کنند که این باعث افت کیفیت نهایی شیره خواهد شد و اگر مزه شکر را قبلا تجربه کرده باشید به خوبی در زمان چشیدن شیره انگور این مزه را احساس خواهید کرد.
همیشه به یاد داشته باشید که دلیل اصلی اینکه شیره انگور مزه انگور نمی دهد و یا طعم مناسبی ندارد اضافه شدن افزودنی هایی است که هر چقدر هم خوب نباید اضافه شود.

.

۲- رنگ شیره انگور

⇠ یکی از اساسی ترین راه های تشخیص شیره انگور اصل رنگ آن است. شیره انگور یا از انگور های سفید و یا سیاه یاقوتی گرفته می شود. اما نهایتا رنگ شیره انگور به نسبت شیره خرما روشن تر است. رنگی شیره انگور در زمانی که طبعی و درست به عمل بیاید عسلی مایل به قهوه ای یا مایل به خرمایی است. البته در مواردی مانند شیره انگور شیراز رنگ کمی تیزه تر می شود.

⇠ در خصوص رنگ شیره انگور این نکته را به یاد داشته باشید که حرارت مستقیم و بالا در رنگ شیره تاثیر زیادی دارد. معمولا شیره انگورهای سنتی رنگی تیزه تر و متمایل به سیاه دارند و رنگ شیره انگور صنعتی روشن تر است. حرارت زیاد خیلی برای پخت شیره خوب نیست و باعث می شود تا مواد معدنی ، ویتامین ها و بسیار از خواص شیره از بین برود. در واقع بسوزد، این امر در روش های سنتی زیاد اتفاق می افتد.

⇠ در روش های صنعتی اگر شرکت معتبر باشد از دیگ های تحت خلا و روش حرارت غیر مستقیم برای چخت شیره استفاده می شود که هم زمان بسیار کمتری برای پخت شیره و غلظت مورد نظر نیاز است و هم اینکه نهایت درجه حرارت حدود ۶۰ درجه است که به هیچ عنوان روی مواد مغذی انگور تاثیر بد ندارد و رنگ شیره انگور بسیار روشن تر خواهد بود.

.

۳- خلوص شیره انگور

⇠ برای تهیه شیره انگور از خاکی به نام خاک سفید استفاده می شود. این خاک اسیدیته انگور را می گیرد تا شیره ترش مزه نشود. در روش های سنتی و غیر استاندارد معمولا به خوبی این خاک بعد از گرفتن اسیدیته تصفیه نمی شود و همین امر باعث می شود که خاک در درون شیره با چشم تا حدودی دیده شود.

⇠ ضمن اینکه در روش های صنعتی بهینه با استفاده از دستگاه های تصفیه تمامی مواد اضافی شیره انگور گرفته می شود و شیره ای خالص تهیه می شود و حتی درصد قلیایی شیره نیز استاندارد می شود. این باعث خواهد شد شیره انگور رنگی روشن تر و شفاف تر داشته باشد و هیچ نوع الاینده ای در شیره انگور دیده نشود.

⇠ به یاد داشته باشید که خاک و آلاینده های موجود در شیره خرما ممکن است خطرناک باشند و بعضا باعث سنگ کلیه شوند.

.

۴- غلظت شیره انگور

⇠ در زمان پخت شیره انگور باید تا حد امکان رطوبت گرفته شود. این کار باعث می شود تا ماندگاری شیره انگور بالاتر برود و در ضمن شرایط نگهداری بهتری هم داشته باشد. در روش های سنتی معمولا با دیدن غلظت بصورت چشمی و تجربی حرارت را قطع می کنند . اما در روش های صنعتی صحیح غلظت توسط دستگاه تعریف می شود و حرارت در زمان تعیین شدن بصورت اتوماتیک قطع می شود.

⇠ در روش های سنتی به دلیل انباشت شیره در دیگ ها معمولا رطوبت خودش را نشان نمی دهد اما در روش های مکانیزه و استاندارد صنعتی شیره انگور در دیگ های مخصوص و در سطح مشخصی قرار دارند و با حرارت مورد نیاز و کم به غلظت کافی می رسند. در نظر داشته باشید که شیره انگور با کیفیت و غلظت مناسب کمی حالت کش دار دارد و همانند عسل و کمی شل تر از قاشق خالی می شود.

.

۵- قیمت شیره انگور

⇠ اینکه قیمت شیره انگور را در فاکتورهای تشخیص شیره انگور با کیفیت در نظر گرفتیم به این دلیل است که شیره های انگور بی کیفیت و یا غیر استاندارد ارزان تر هستند.

⇠ زیرا غیر اصویل و سریع درست شده اند و اضافاتی دارند که باعث افت ارزش آنها شده است.

.

۶-استاندارد ها و درج پروانه اداره بهداشت

⇠ کی از بهترین راه ها برای تشخیص سلامت شیره انگور توجه به استاندارد های جهانی و البته مهر و پروانه اداره بهداشت بر روی محصولات است. اداره بهداشت برای اینکه شرکتی از مهر آن بر روی محصولاتش استفاده کند دستورالعمل ها و روش های سختگیرانه ای دارد.

⇠ شرکت های تولید کننده شیره خرما با کیفیت و استاندارد باید برای دریافت مهر اداره بهداشت داخل شرکت آزمایشگاه های دقیق داشته باشند و بصورت مکرر شیره انگور و یا انواع شیره دیگر را تست کنند. ضمن اینکه خود کارشناسان این اداره هم هر از چند گاهی و بصورت رندوم اقدام به انتخاب شیره از شرکت و یا مشتریان شرکت ها نموده و شیره ها را تست می کنند تا مواد افزودنی و یا ناخالصی نداشته باشد.

نکته: شیره انگور ملایر سفت است و با رنگ قهوه‌ای خیلی روشن. شیره انگور همدان شل‌تر است و شیرین‌تر و پررنگ‌تر از شیره ملایر. شیره اردبیل شل‌تر است و پررنگ‌تر از شیره همدان. شیره خرما هم که به رنگ قهوه‌ای سوخته است و معمولا از شیره انگور اردبیل شل‌تر است.

نکته: شیره‌ای که در بازار به نام شیره کشمش عرضه می‌شود، درواقع همان شیره انگور است ولی چون آذری‌زبان‌ها به انگور عسگری «کشمش» می‌گویند، روی قوطی این نوع شیره نوشته شده شیره کشمش.

.

• توصیه نهایی

تمامی راهکارهای فوق در نهایت کمی تخصص و شناخت را نیاز دارد ولی این دلیلی بر آن نیست که شما نتوانید شیره خوب را تشخیص دهید. بخصوص با کمی دقت به پارامترهای خودب این موضوع برای شما راحت تر می شود.

.

منابع:
.https://www.hamshahrionline.ir
.http://khormasiah.com

راهنمای شیره انگور
top